Ardbeg 10 year old

8,2
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Licht goud

Geur

Een zoetige verleidelijke mix van toffee en chocolade, kaneel en medicinale fenolen. Enerzijds ruik je verse citrusvruchten en een plantaardige noot met witte wijn, anderzijds komen meloen, peer, een zekere romigheid, gerookte vis en een zeebriesje (jodium) boven. Op het moment dat de sterke tonen afnemen verplaatst koffie zich naar de voorgrond.

Smaak

Allereerst licht gekruid, vol van smaak en uiteindelijk droog. Na de eerste mooie zoetheid volgt een diepe turf-noot met rokerige tabasco en sterke espresso koffie met een stroperig, salmiakachtig zout vervolg.

Afdronk

De tonen van gebroken turf met een zoetig karakter van gemout graan blijven hangen in een harmonieuze en lange afdronk.

Informatie

De kern van het Ardbeg merk is de Ten Years Old. Een onmiddellijk succes bij whiskykenners en turf-liefhebbers wereldwijd bij de lancering in 2000 en Ardbeg Ten Years Old is sindsdien niet uit de top weggeweest. Het wordt gezien als één van de meest complexe maar tegelijkertijd harmonieuze whiskies. Ardbeg staat bekend om haar ‘peaty paradox’, turf is duidelijk aanwezig zonder te domineren want de natuurlijke zoetheid van houdt het palet subtiel in balans.

10 jaar rijping op ex-bourbon vaten wordt de whisky gebotteld op 46% ABV zonder koude filtering.

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.be heeft 1 webshop gevonden waar Ardbeg 10 year old Single Malt wordt verkocht voor een prijs van 52 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.be prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.