Ardbeg Uigeadail

8,6
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Donker, brons-goud

Geur

Diep en rond. Het samenspel van chocoladekaramel en gerstesuiker met dadels, rozijnen en zachte sherry zorgt voor een ultieme geur. Na deze eerste impressie wordt het aroma aangevuld met leer en lijnzaadolie.

Door toevoeging van water komt het zoetige van mout en honing naar voren, waarbij je hints van bessen en een rokerige zoetheid van goed geroosterd fruit kan waarnemen.

Smaak

Een zijdezachte zoete en olieachtige textuur. In eerste instantie zoet in de mond, als fruitige cake en stroop, gevolgd door een rokerige honing-barbecue smaak met een vleugje frisheid van olijven.

Afdronk

Lange afdronk.

Informatie

Ardbeg Uigeadail is vernoemd naar Loch Uigeadail, het meer op het terrein van de distilleerderij waaruit Ardbeg zijn water betrekt, een belangrijke factor in het distilleerproces.

De Uigeadail is een “vatted malt”, gebotteld op 54.2% ABV zonder koude filtering. Ardbeg Uigeadail heeft geen leeftijdsaanduiding want de expressie bestaat uit diverse malts van verschillende leeftijden. De gebruikte malts zijn deels gerijpt op ex-bourbon en deels op ex-sherry vaten. Bij de samenstelling wordt een specifiek geur- en smaakprofiel gecreëerd dat kenmerkend is voor de Uigeadail.

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.be heeft de prijzen van 2 webshops vergeleken waar Ardbeg Uigeadail Single Malt wordt verkocht voor een prijs tussen de 72 en 100 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.be prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.