Glenmorangie 18 year old

8,2
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Honing goud

Geur

Doet denken aan een oogstfestival in de herfst waarbij een overvloedige rijkdom aan geuren de neus prikkelen. De rijke tonen van rozijnen en noten gaan over in de krokante zoetheid van crème brulée met zachte, romige vanille. De levendige geur van sinaasappel en limoen wordt gevolgd door walnoot, honing en kleverige zongerijpte dadels. Sprankelende florale geuren balanceren de zoetheid met groene, bijna kruidige geuren van geranium, jasmijn en het scherpe van narcis.

Met water komt de 18 Years Old helemaal open met de rijke geuren van eikenhout die langzaam overgaan in zachte vanille. Hier uit zich Glenmorangies kenmerkende complexe fruitige karakter met abrikoos en dadels gemengd met hazelnoot.

Smaak

Glenmorangie 18 Years Old glijdt als zijde over de tong met een vol en rond aroma dat begint met grapefruit en sinaasappel. Het palet wordt dan in de ban gehouden door een samensmelting van honing, romige malt en aromatische bloemen die uitvloeien in de warme, stroperige notigheid van hazelnoten en walnoten, invloed van de Oloroso sherryvaten. Proef de rijke smaak van dadels en vijgen en een onverwachte vleug houtrook.

Afdronk

Lang en aantrekkelijk met de subtiele zoetheid van gedroogd fruit en de notige droogheid van sherry.

Informatie

Glenmorangie 18 Years Old heeft 15 jaar gerijpt op ex-bourbon vaten van het beste Amerikaans wit eiken. Een gedeelte wordt overgestoken op Oloroso sherryvaten voor de laatste 3 jaar rijping. De ‘extremely rare’ kwalificatie heeft niet alleen met de leeftijd te maken, maar vooral met de perfecte balans en gelaagde smaak in vergelijking tot veel andere 18 jaar oude whiskies. Deze whisky is een ultiem blijk van de kunst van de whisky maker.

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.be heeft 1 webshop gevonden waar Glenmorangie 18 year old Single Malt wordt verkocht voor een prijs van 98 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.be prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.