Glenmorangie Astar

7,7
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Zonverlicht goud

Geur

De lieflijke geur van citroenbloesem vermengt zich met warme honing. Naaldbomen in de zon en een vleuje zeewind. Met Astar reis je van de Provence met velden vol rozen en wilde munt naar de Cote d’Azur met romige crème brulee en geroosterde amandelen in vanille melkchocolade. De aromatische complexiteit van kaneel en anijs hebben een Afrikaans tintje. Ook vind je de tropische geuren van pina colada, perziken en peren. Over dit alles ligt de ‘signature scent’ van de Oostere specerijen – kaneel, nootmuskaat, gember.

Smaak

De zoetheid en warmte van honing op je tong, met de krokant-romige textuur en smaak van crème brulee, voelt licht en bijna schuimig. Een fruitige uitbarsting van ananas wordt veracht door abrikoos en peer gesmoord in crème anglaise. De rijke smaak van karamel komt naar voren met de dichte, olieachtige smaak van hazelnoten. Kruidige warmte van kaneel en nootmuskaat krijgt tegenwicht in de frisse zoetheid van citroen en nectarine. Uiteindelijk koelt een vleugje munt het smaakpalet af.

Afdronk

Lang, zoet en zeer aangenaam met hints van amandelen, kokosijs en anijszaad.

Informatie

Glenmorangie Astar is een onderscheidende single malt whisky, geliefd onder whiskykenners. Glenmorangie Astar is het resultaat van meer dan 25 jaar onderzoek en experimenteren op het gebied van houtrijping. Deze historie wordt vervat in het woord Astar, Gaelisch voor ‘reis’. Astar is gerijpt op exclusieve ex-bourbon vaten gemaakt van langzaam gegroeid Amerikaans eiken uit ons eigen bos in de Ozark bergen in Missouri (USA). Het hout is jarenlang aan de lucht gedroogd en zorgvuldig geschroeid en geroosterd.

Non-chill filtered

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.be heeft 1 webshop gevonden waar Glenmorangie Astar Single Malt wordt verkocht voor een prijs van 116 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.be prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.