The Balvenie 12 year old Signature batch #5

8,0
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Diepgoud

Geur

Rijk, rond en complex. Kruidig met tonen van honing, rijpe abrikozen en rozijnen, vanille custard en houtaroma’s.

Smaak

Rijke, zoete tonen van honing, vanille fudge en sinaasappelmarmelade

Informatie

The Balvenie Signature Single Malt Scotch Whisky is het resultaat van een rijpingsproces in drie verschillende vaten: een voormalig sherryvat, een Amerikaans bourbonvat dat voor het eerst voor Schotse whisky wordt gebruikt en een bourbonvat dat voor de tweede of derde maal dienst doet. Sherryvaten zorgen voor een fruitige en kruidige afdronk. ‘First fill’ bourbonvaten dragen smaken als eiken, honing en een vleugje vanille aan. En ‘refill casks’ zijn leveranciers van zoete en zachte tonen. Gevolg van deze samensmelting is een goede balans tussen kruiden en subtiel eikenhout in combinatie met het typische handelsmerk van The Balvenie; de honingsmaak. Iedere fles van The Balvenie Signature 12 Year Old van deze beperkte oplage draagt haar eigen partijnummer, handmatig aangebracht door David Stewart en zijn team.

Lagering: first-fill Bourbonvaten, Refill Bourbonvaten en Oloroso sherry vaten

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.be heeft 1 webshop gevonden waar The Balvenie 12 year old Signature batch #5 Single Malt wordt verkocht voor een prijs van 281 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.be prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.